Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

3 dingen die jij nú kunt doen om te groeien op Instagram

Veel mensen hebben het over groeien op Instagram. I mean, wie wil nou niet een grote groep volgers?! In deze blog hebben wij drie simpele tips opgesteld die jij kunt volgen om te gaan groeien op instagram!

1- Sociaal zijn
Sociale media is oorspronkelijk opgezet om mensen met elkaar te verbinden. Het is ervoor gemaakt om te zorgen dat we online sociaal kunnen doen, hoe tof?! Alleen is dit nu precies wat veel mensen vergeten te doen wanneer het gaat om Instagram. Het platform is gemaakt voor sociale interactie en zal dan ook meer bereik geven aan berichten met veel comments. Instagram beloont eigenlijk de mensen die sociaal zijn.
Iets wat jij nu kunt doen om te groeien met Instagram, is dus simpelweg sociaal zijn!

Alleeeennn, hoe doe je dat precies? Een van de dingen die je kunt doen is het achterlaten van comments op de posts van anderen. Uiteraard kun je een reactie geven met alleen een paar emoji’s, dat volstaat in theorie als comment. Maar het zou nog veel beter zijn als jij daadwerkelijk iets toevoegt! Dit kun je doen door te reageren op de geplaatste foto of op wat iemand in de caption schrijft. Zo krijgen mensen meteen een goed beeld van jou en zien ze dat jij echt iets te zeggen hebt. Als je een paar hartjes achterlaat, zullen ze denken dat je het alleen om de reactie doet. Dan wordt het doel van sociaal zijn volledig gemist 😉 Wanneer je dit vaak doet, zorgt dit er uiteindelijk voor dat jij zult groeien!

2- Stories
Een andere goede tip om te groeien is het gebruik van Instagram stories. Dit zijn de video’s die je op je verhaal kunt zetten en 24 uur beschikbaar zijn om te kijken. Hierop kun je laagdrempelig dingen met jouw publiek delen. Jouw volgers leren je kennen, sturen het door en dan groei jij! Daarnaast zorgt het ervoor dat mensen die op je account kijken je ook leren kennen. Als iemand even snel kijkt op jouw account, is de kans groot dat ze ook jouw stories bekijken. Dit kan ervoor zorgen dat ze een positieve indruk van je hebben en jou daarom zullen gaan volgen! Wij zijn enorm fan van Instagram stories, ze kunnen je namelijk veel opleveren wanneer ze op de goede manier worden gebruikt.

3- Consistent zijn
Een hele belangrijke factor in het groeien op instagram is consistentie. Wij zouden zelfs zeggen dat consistent zijn het belangrijkste ding is om te groeien op Instagram. Hierdoor lever je keer op keer content aan jouw publiek. Wanneer je dit bijvoorbeeld een paar dagen wel zou doen en daarna weer een week van de radar verdwijnt, zou dit gek overkomen op jouw volgers. Ook kan het dan zijn dat iemand op je account komt en ziet dat de laatste post van een paar maanden geleden is. Echt uitnodigend zal dit helaas niet werken.

Daarom is het belangrijk om consistent aanwezig te zijn op jouw sociale media. Uiteraard mag je wanneer nodig gewoon een pauze nemen, maar de moeite erin blijven steken is naar onze mening wel van belang!

Als laatste willen wij graag onze visie op Instagram met jullie delen. Wij vinden namelijk niet dat het gaat om het aantal volgers, maar om de waarde van volgers. Cijfers en groeien is veel minder waardevol dan bijvoorbeeld de authentieke klanten. Natuurlijk kunnen cijfers wel helpen om te analyseren welke posts het goed doen bij jouw doelgroep, maar cijfers zijn niet de kern van Instagram naar ons idee. Stress hier dus vooral niet te veel over. Als jij toffe dingen deelt en actief bent, zullen de juiste mensen vanzelf komen!

lees onze nieuwste blogs

Wil je nou diep in jouw eigen Human Design chart duiken?

Dan kan je nu jouw Human Design Report bestellen! Dit is een digitaal document van 40-100 pagina’s (afhankelijk van jouw Human Design) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Zodat je een heel report hebt waarin je altijd alles wat je nodig hebt terug kunt vinden. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.