Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Hoe geef ik een goede presentatie zonder powerpoint?

Hoe geef je een goede presentatie zonder powerpoint? Hier hebben wij zelf ontzettend mee geworsteld. Wanneer wij terugdenken aan alle spreekbeurten op de basisschool denken wij vooral aan de powerpoint presentaties. Bij elke presentatie moest er simpelweg een powerpoint bij. Dat hoorde zo. Deze powerpoints stonden vaak vol met hele lappen tekst en gekke foto’s. Wij waren hier ook zeker schuldig aan. Alleen het ding is, dit is in de kern niet veranderd bij veel mensen. Op events zie je vaak alsnog een powerpoint met hele stukken tekst of lange bulletpoints. Bij een presentatie ‘hoort’ inmiddels een powerpoint. Alleen hoe presenteer je zonder powerpoint ? Dat gaan wij je in meenemen.

Weet wat je gaat vertellen

Het allerbelangrijkste van presenteren zonder powerpoint is weten wat je gaat zeggen. Er is geen hulpmiddel waar je op kunt spieken, wanneer je de draad kwijt raakt. Dit vertellen we niet om je bang te maken. Het is vooral dat je je ervan bewust moet zijn, dan kun je ook zorgen dat je goed voorbereid bent! Zorg dat jij goed weet wat je wilt gaan vertellen en wat je wilt overbrengen met jouw verhaal. Als dit goed in jouw hoofd zit, gaat de rest al makkelijker.

Hou het simpel

Bij het presenteren zonder powerpoint is de structuur van het verhaal enorm belangrijk. Het publiek kan namelijk niet op de dia zien waar jij het over hebt of op de afbeeldingen kijken voor verduidelijking. Het is daarom belangrijk dat jij een heldere boodschap hebt. Maak dit niet te ingewikkeld en hou het simpel. Zo weet het publiek waar jij over praat.

Zorg voor interactie met het publiek

Om het verhaal interessant te houden voor het publiek, is het een goede tip om interactie te creëren. Dit zorgt ervoor dat mensen zich gehoord voelen, ze beter opletten en het verhaal beter zullen onthouden. Mega belangrijk bij het presenteren zonder powerpoint!

Herhaling is Key

Zonder powerpoint slides kun je niet met bulletpoints samenvatten wat er gezegd is. Daarom is het belangrijk dat jij dit zelf herhaalt. Kies jouw kernboodschap en herhaal deze door jouw gehele verhaal een aantal keer. Hierdoor zal het duidelijker worden en zal het publiek jouw boodschap beter onthouden.

Dit zijn 4 tips die voor jouw presentatie een enorm verschil kunnen maken. Hou het simpel, weet wat je gaat vertellen, zorg voor interactie en herhalen, herhalen, herhalen. Deze tips kunnen je presentatie zonder powerpoint laten knallen!


Wil je leren hoe je kan spreken en presenteren met zelfvertrouwen? Klik dan HIER om ons GRATIS ebook “De #1 tip voor een zelfverzekerde presentatie” te downloaden

lees onze nieuwste blogs

Wil je nou diep in jouw eigen Human Design chart duiken?

Dan kan je nu jouw Human Design Report bestellen! Dit is een digitaal document van 40-100 pagina’s (afhankelijk van jouw Human Design) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Zodat je een heel report hebt waarin je altijd alles wat je nodig hebt terug kunt vinden. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.