Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Hoe presenteer je met PowerPoint

Wanneer wij terugdenken aan alle spreekbeurten op de basisschool denken wij vooral aan de PowerPoint presentaties. Bij elke presentatie moest er simpelweg een PowerPoint bij. Dat hoorde zo. Deze PowerPoint stonden vaak vol met hele lappen tekst en gekke foto's. Wij waren hier ook zeker schuldig aan. Alleen het ding is, dit is in de kern niet veranderd bij veel mensen. Op events zie je vaak alsnog een PowerPoint met hele stukken tekst of lange bullet points. Bij een presentatie "hoort" inmiddels een PowerPoint. Alleen hoe moet er nou gepresenteerd worden zonder PowerPoint? Dat gaan wij je in meenemen.

Weet wat je gaat vertellen
Het allerbelangrijkste van presenteren zonder PowerPoint is weten wat je gaat zeggen. Er is geen hulpmiddel waar je op kunt spieken, wanneer je de draad kwijt raakt. Dit vertellen we niet om je bang te maken. Het is vooral dat je je ervan bewust moet zijn, dan kun je ook zorgen dat je goed voorbereid bent! Zorg dat jij goed weet wat je wilt gaan vertellen en wat je wilt overbrengen met jouw verhaal. Als dit goed in jouw hoofd zit, gaat de rest al makkelijker.

Hou het simpel
Bij het spreken zonder PowerPoint is de structuur van het verhaal enorm belangrijk. Het publiek kan namelijk niet op de dia zien waar jij het over hebt of op de afbeeldingen kijken voor verduidelijking. Het is daarom belangrijk dat jij een heldere boodschap hebt. Maak dit niet te ingewikkeld en hou het simpel. Zo weet het publiek waar jij over praat.</p>

Zorg voor interactie met het publiek
Om het verhaal interessant te houden voor het publiek, is het een goede tip om interactie te creëren. Dit zorgt ervoor dat mensen zich gehoord voelen, ze beter opletten en het verhaal beter zullen onthouden. Mega belangrijk bij het spreken zonder PowerPoint!

Herhaling is Key
Zonder PowerPoint slides kun je niet met steekwoorden samenvatten wat er gezegd is. Daarom is het belangrijk dat jij dit zelf herhaalt. Kies jouw kernboodschap en herhaal deze door jouw gehele verhaal een aantal keer. Hierdoor zal het duidelijker worden en zal het publiek jouw boodschap beter onthouden.

Dit zijn 4 tips die voor jouw presentatie een enorm verschil kunnen maken. Hou het simpel, weet wat je gaat vertellen, zorg voor interactie en herhalen, herhalen, herhalen. Deze tips kunnen je presentatie zonder PowerPoint laten knallen! Wil jij weten hoe jij moet spreken met zelfvertrouwen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en begin meteen met leren. Of bekijk ons trainings aanbod.

lees onze nieuwste blogs

Wil je nou diep in jouw eigen Human Design chart duiken?

Dan kan je nu jouw Human Design Report bestellen! Dit is een digitaal document van 40-100 pagina’s (afhankelijk van jouw Human Design) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Zodat je een heel report hebt waarin je altijd alles wat je nodig hebt terug kunt vinden. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.