Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Alles over de Generator in Business

De Generator is het tweede energietype in Human Design. Zij zijn gemaakt om bergen te verzetten en te responderen op de inspiratie die ze krijgen uit hun externe omgeving. Generators zijn hier om vanuit hun sacrale energie dingen waar zij gepassioneerd over zijn te realiseren in de wereld. Ongeveer 35% van de mensen heeft de Generator als energietype. Maar hoe werkt dit energietype precies in een bedrijf?

Wat onderscheidt een Generator van een Manifesting-Generator?

Van nature maakt Human Design geen onderscheid tussen de generator en de manifesting-generator. Wij doen dat wel. Dit is namelijk het verschil.

Zowel een generator als een manifesting generator hebben een gedefinieerd sacraal centrum. Je bent een generator als je geen directe verbinding hebt tussen jouw keel centrum en een van de motor centrums. Je bent een manifesting-generator wanneer jouw gedefinieerde keel-centrum via een of meerdere channels rechtstreeks verbonden is aan een motor centrum.

De strategie van een Generator in Business

De strategie van een generator is responderen. Volgens Ra Uru Hu, de oprichter van Human Design, zijn de generators gemaakt om te werken en reageren op iets wat zij zien gebeuren. Dit kan in de maatschappij zijn, maar ook in hun werk of relaties. Generators hebben de kracht om inspiratie te creëren in de fysieke realiteit.

Jouw autoriteit in Business

De autoriteit van een generator is altijd gekoppeld aan een van zijn gedefinieerde centrums. De generator heeft altijd een van de volgende twee autoriteiten:

 1. Sacrale autoriteit - Sacraal centrum
 2. Emotionele autoriteit - Solar Plexus / Emotioneel Centrum;

In deze blog vertellen we je meer over deze autoriteiten.

De aura van een Generator

De aura is een energieveld wat zich rondom ons lichaam bevindt en wat invloed heeft op hoe anderen ons waarnemen. Ieder energietype heeft een aura dat zich op zijn eigen unieke manier gedraagt.

De aura van een generator is open, omhullend en uitnodigend. Dit aura is het sterkste van alle energietypes en werkt magnetisch voor iedereen die erbij in de buurt komt. De generator heeft namelijk de kracht om de inspiratie uit de externe omgeving te versterken en te kunnen creëren in de werkelijkheid. Maar dit is ook een valkuil van de generator. Je neemt namelijk een stukje van de energie op van de mensen die jij toelaat in jouw aura. Ga er hier dus bewust mee om.

Vertrouw erop dat alles wat aligned is voor jou als generator door jouw magnetische aura vanzelf op jouw pad komt. Vanuit daar mag jij gaan responderen op die dingen die jou de meeste joy opleveren.

De lage expressie van een Generator

In de lage expressie van een generator ervaar jij jouw not-self. De not-self van een generator is frustratie (frustration). Lees hier meer over de not-self van een generator.

Daarnaast spelen er bij ieder energietype een aantal conditioneringen. Herken je een of meerdere van deze situaties? Dan zit je waarschijnlijk in de lage expressie:

 • Ik krijg geen energie van mijn werk;
 • Als ik de wereld wil helpen dan is de visie van een ander belangrijker dan die van mijzelf;
 • Als ik dit afsla komt er misschien nooit meer iets beters op mijn pad;

De hoge expressie van een Generator

In de hoge expressie van een generator ervaar jij jouw signature. De signature van een generator is voldoening (satisfaction). Lees hier meer over de signature van een generator.

Wanneer jij als generator een ultiem gevoel van voldoening ervaart zit jij in de hoge expressie van jouw energietype. Deze hoge expressie kun je herkennen aan de volgende situaties:

 • Ik werk aan dingen waar ik gelukkig van wordt en waar ik energie van krijg;
 • Ik volg mijn enthousiasme in alles wat ik doe;
 • Ik eer mijn sacrale energie en reageer altijd met ja/nee op mijn omgeving;

Vragen vanuit je not-self vs. vragen vanuit alignment

De not-self van een generator is frustratie (frustration). Als je deze emotie ervaart wil dat zeggen dat er iets in jouw leven, of jouw business, niet in alignment is. Merk je dat je deze emotie ervaart, vraag jezelf dan het volgende af om te ontdekken of jij werkt vanuit alignment of vanuit je not-self.

 • Vanuit jouw not-self: Wat moet ik nu doen?
 • Vanuit alignment: Wil ik dit creëren?

Voel je het energie verschil tussen deze twee vragen? De vraag vanuit jouw not-self gaat niet over het volgen van jouw joy maar over of je iets zou moeten creëren voor een ander. Diepe alignment voor een generator gaat over het volgen van je eigen enthousiasme, blijdschap en geluk en vanuit daar nieuwe dingen in de wereld creëren. Vanuit die oprechte, pure, excited energie trek jij de juiste mensen naar je toe. Jouw energie namelijk is jouw allergrootste kracht.

De groei van een Generator

De grootste groei voor een generator zit hem in de shift van de lage expressie naar de hoge expressie. Dit kun je ook wel zien als een shift in de frequentie die jij uitstraalt naar de wereld.

Je gaat vanuit het zelf initiëren, waarin je jezelf uitput, ingaat tegen je eigen enthousiasme en over je grenzen heengaat, naar een krachtige afwachtende rol waarin je reageert op de dingen waar jij enthousiast van wordt en daarnaast vooral doet wat je heel erg leuk vindt.

Business tips voor een Generator

Een boodschap die jij echt mag onthouden is dat jij nooit, maar dan ook nooit, teveel bent voor de juiste persoon. Dit moet jij integreren in jouw hele systeem. De sacrale energie van de generators houdt de wereld en het collectief draaiende. Deze energie is het fundament van de maatschappij. Wanneer jij jezelf in jouw volledige energie gaat laten zien, dan ga jij de mensen aantrekken die echt voor jou gemaakt zijn.

Om in alignment te leven met jouw unieke design in jouw bedrijf is het belangrijk om hier aan te denken. Wanneer je deze dingen gaat volgen, hoe magnetischer jouw energie wordt en hoe meer klanten er naar jou toe zullen komen.

 • Zorg dat ieder proces in jouw business, of het nu over marketing, social media, sales of wat dan ook gaat, een manier is die bij jou past en waar jij blij van wordt. Wanneer jouw eigen energie zit in het product wat jij levert, dan zullen anderen mensen dat ook gaan voelen. Jij verkoopt door wie jij bent en de energie die jij uitstraalt.
 • Zorg dat in alles wat jij voor jouw bedrijf naar buiten brengt jouw energie, enthousiasme en blijdschap zichtbaar is. Jouw enthousiasme is aanstekelijk voor de mensen die aligned zijn voor jou. Dit is hoe jij fans van jezelf en jouw producten creëert.
 • Ga een experiment aan met jezelf en neem hiervoor een maand (of twee weken, volg je autoriteit) de tijd. Ga in die periode alleen maar dingen doen die je leuk vindt en ontdek wat er vanuit die joy op jouw pad mag komen.

lees onze nieuwste blogs

Wil je nou diep in jouw eigen Human Design chart duiken?

Dan kan je nu jouw Human Design Report bestellen! Dit is een digitaal document van 40-100 pagina’s (afhankelijk van jouw Human Design) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Zodat je een heel report hebt waarin je altijd alles wat je nodig hebt terug kunt vinden. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.