Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Zo vind je jouw zielsmissie vanuit Human Design

Heb je je ooit afgevraagd of je Human Design chart inzicht biedt in je zielsmissie? Dit thema wordt vaak aangesneden in discussies rondom Human Design. In deze blog duiken we dieper in op hoe jij jouw zielsmissie kunt vinden vanuit jouw human design.

De zielsmissie in jouw Human Design

Veel mensen die hun richting of zielsmissie zoeken, gaan zoeken in hun Human Design chart met het idee dat zich daar alle antwoorden bevinden. Wat niet gek is, want Human Design kan ontzettend veel inzichten bieden in hoe jij in elkaar zit en welk pad jij gemaakt bent om te bewandelen in de wereld.

Vaak wordt gedacht dat de sleutel tot iemands zielsmissie kan worden gevonden in het incarnatie kruis (incarnation cross) van je Human Design. Wanneer er Human Design coaches op Instagram praten over zielsmissie vinden vanuit Human Design, dan is dit waar ze het over hebben. En deels is dit perspectief ook waar.
 
Jouw incarnatie kruis is een kernonderdeel van een Human Design Chart en wordt gevormd door de posities van de Zon en de Aarde op het moment dat je geboren werd en 88 dagen ervoor. Deze posities samen vormen een incarnatie kruis waarin je de thema's ziet die je als persoon in dit leven mag gaan ontdekken. Wij zien dit als het ware als het thema van je leven, het is iets wat vaak terug zal komen, bewust of onbewust.
 
Het concept van jouw incarnatie kruis heeft enorme variaties en nuances, waardoor de interpretatie ervan vrij ingewikkeld kan zijn. Als je online zoekt op jouw incarnatie kruis dan zul je wel wat informatie kunnen vinden, alleen vaak zijn die beschrijvingen redelijk generiek. Er bestaan namelijk meer dan 192 verschillende incarnatie kruisen, elk met hun unieke mix van gates en channels binnen de Human Design chart.
 
Elk incarnatie kruis vertegenwoordigt een uniek levenspad en draagt specifieke thema's en lessen met zich mee. Alleen dit betekent niet dat dit de ultieme zielsmissie is die jij moet belichamen in dit leven.

De beperkingen van Human Design

Hoewel Human Design een geniale tool kan zijn bij het ontdekken van je wie je werkelijk bent en wat jouw handleiding is, is het belangrijk te onthouden dat het geen magische formule is die je je levensdoel of zielsmissie gaat geven. Zoals de meeste tools, biedt Human Design een framework om inzicht te krijgen in jezelf en je gedrag, maar het is geen ultieme handleiding die zegt ‘het is jouw zielsmissie om ondernemende moeders te helpen’’. Zo werkt het simpelweg niet. Plus, wanneer je dat verwacht ga je voorbij aan alle bijzondere dingen die Human Design wel doet.

Wat we daarnaast vaak zien is dat de drang om je zielsmissie te ontdekken kan voortkomen uit de overtuiging dat dit inzicht je het succes zal brengen wat je graag wilt. Vanuit het idee, ‘als ik mijn zielsmissie vind, zijn al mijn problemen opgelost’. Je zielsmissie vinden staat niet altijd gelijk aan een leven van comfort en geluk. Vaak gaat het om groei, leren, vallen en opstaan. 

Wat je mag onthouden

Wat we willen benadrukken is dat je jouw zielsmissie niet zult vinden door er actief en obsessief naar te zoeken. Het gaat niet om het najagen van een specifiek eindpunt of doel. Integendeel, je zielsmissie zal zich waarschijnlijk aan je onthullen door een proces van persoonlijke ontwikkeling en zelfbewustzijn - en dit is precies waar Human Design in beeld komt.

Ons perspectief is dat het volgen van jouw persoonlijke strategie en autoriteit binnen je Human Design de sleutel is tot het ontdekken van je unieke pad. Door jezelf volledig onder te dompelen in je eigen Human Design Experiment, kun je leren om authentieke keuzes te maken die in lijn zijn met wie je werkelijk bent. Dit proces van afstemming op je ware zelf kan je helpen om je zielsmissie te ontdekken - niet door het te zoeken, maar door het te laten ontvouwen door jouw authentieke zelf te leven en te omarmen.

Je Human Design chart kan je waardevolle inzichten geven, maar het is geen toverstaf die je zielsmissie onthult, het is jouw eigen innerlijke wijsheid en levenservaring die je uiteindelijk naar je zielsmissie zal leiden. Het gaat niet zozeer om het bereiken van een specifiek doel, maar om het ontdekken van je eigen unieke pad in het leven. Het belangrijkste is om jezelf te zijn, je strategie en autoriteit te volgen en te genieten van het leven. De rest, inclusief je zielsmissie, zal zich met de tijd ontvouwen.

lees onze nieuwste blogs

Wil je nou diep in jouw eigen Human Design chart duiken?

Dan kan je nu jouw Human Design Report bestellen! Dit is een digitaal document van 40-100 pagina’s (afhankelijk van jouw Human Design) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Zodat je een heel report hebt waarin je altijd alles wat je nodig hebt terug kunt vinden. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?