Wat is een channel?

Iets wat veel invloed heeft op je chart zijn de channels. Een channel in de chart is wanneer twee poorten in dezelfde lijn gedefinieerd. Als je kijkt naar een human design chart, zul je zien dat bepaalde cijfers tegenover elkaar staan. Die cijfers zijn poorten. Bijvoorbeeld poort 12 en poort 22. Wanneer beide poorten worden gedefinieerd bij jouw geboorte, vormt het samen een channel. Dit zorgt voor een soort brug (of channel) tussen centra’s, waardoor beide centra’s worden gedefinieerd. 

Een channel zal een thema of een talent zijn. Wanneer het in de lage expressie zich in je leven uit, zal het een thema zijn. Als het de hoge expressie is, zal het een natuurlijk talent in je leven zijn. Het is iets wat jij ‘gewoon’ kunt.


In de chart in het voorbeeld kun je zien dat er meerdere channels zijn. Zo vormt 48-16 een channel, 50-27, 31-7, 33-13, 2-14 en 3-60. Elk channel heeft eigen talenten, eigenschappen en mogelijkheden. In een Human Design Report staan al jouw channels beschreven en uitgelegd op een praktische en begrijpelijke manier, zodat je deze energieën ook kunt gaan toepassen in je leven. Klik hier om jouw Human Design Report te bestellen!