De energietypen in Human Design

Een van de aspecten van Human design is jouw energietype. Dat zegt iets over jouw rol in deze wereld en hoe jouw energie van nature is. Het laat je het fundament zien van jouw als persoon. Je kunt alleen je energietype weten en er zal al zoveel op z’n plek vallen. Het laat, zoals de naam al zegt, jouw unieke energie zien. 

Er zijn 5 typen:

  • Manifestors
  • Manifesting generator
  • Generator
  • Projector
  • Reflector.

Elk energietypen heeft zo zijn eigen rol, talenten en valkuilen. Als elk type diens eigen ‘plaats’  inneemt, dan werken deze typen naadloos samen en vormen ze een prachtig geheel. 

Om even een voorbeeld te pakken van een stoomtrein. Om die te laten werken zijn er veel mechanisme nodig. De manifestors zijn de mensen die bedenken ‘instappen, ik wil vertrekken. We gaan nu.’ en zij gaan alvast lopen. Zij initiëren het gehele proces. De manifestors bepalen ook waar wij als maatschappij naar toe gaan. De generators zijn de bouwers/werkers  in Human Design. Zij staan ergens in de trein als een gek kolen te scheppen zijn om de trein te laten rijden. De manifesting generators helpen de generators hierbij, alleen kijken zij ook af en toe naar buiten om te kijken waar de trein nou precies naar toe gaat. 

Dan komen de projectors in beeld. Dit is de groep die de energie begeleid. Zij kijken waar iedereen staat en of veranderingen nodig zijn. Zij werken niet, maar overzien het geheel van de rijdende trein. Doormiddels van vragen stellen, laten zij de generators en manifesting generators nadenken. Hierdoor komen er processen in gang om de trein, en maatschappij, te verbeteren.  En als laatste de reflector. Zij hebben een heel belangrijke taak. De reflectors reflecteren als het ware terug naar de groep hoe het gaat. Door simpelweg te zijn kunnen zij immense wijsheid bijdragen. 

Lees deze blog ‘de ultieme gids voor human design’ om nog meer te leren over jouw specifieke energietype.