Wat is gedefinieerd centrum in Human Design? 

In de Human Design chart zie je negen figuren. Deze figuren noem je centrums.

Je zult merken dat bepaalde centrums ingekleurd zijn, terwijl anderen wit zijn. De combinatie hiervan is in elke chart anders. De gekleurde centrums noem je een gedefinieerd centrum. Het zijn de plekken waar je een consistente energie van hebt in je chart. Dit zijn bepaalde aspecten die jij van jezelf hebt. Hiervoor heb jij niet een ander nodig. Dit is een energie die altijd consisten bij je is. Hier kan je opbouwen en op rekenen. Daarnaast brengen de centrums ook bepaalde gedragingen, overtuigingen en talenten met zich mee. 

Bijvoorbeeld het hoofdcentrum. Dit gaan over inspiratie en idee├źn. Mensen met een gedefinieerd hoofdcentrum zijn de inspiratiebronnen van de wereld. Zij hebben alleen een inspiratie die vanuit henzelf komt. De mensen een ongedefinieerd centrum zullen de inspiratie van een ander oppakken en channelen. Zo werkt gedefinieerd en ongedefinieerd samen.

Wil je meer weten over Human Design en hoe dit werkt? Lees dan deze blog 'de ultieme gids voor human design' of boek hier jouw Human Design reading.