Wat is een gedefinieerd centrum in Human Design? 

In de Human Design chart zie je negen figuren. Deze figuren noem je centrums.

Je zult merken dat bepaalde centrums ingekleurd zijn, terwijl anderen wit zijn. De combinatie hiervan is in elke chart anders. De gekleurde centrums noem je een gedefinieerd centrum. Het zijn de plekken waar je een consistente energie van hebt in je chart. Dit zijn bepaalde aspecten die jij van jezelf hebt. Hiervoor heb jij niet een ander nodig. Dit is een energie die altijd consistent bij je is. Hier kan je op bouwen en op rekenen. Daarnaast brengen de centrums ook bepaalde gedragingen, overtuigingen en talenten met zich mee. 

Bijvoorbeeld het hoofdcentrum. Dit gaan over inspiratie en idee├źn. Mensen met een gedefinieerd hoofdcentrum zijn de inspiratiebronnen van de wereld. Zij hebben alleen een inspiratie die vanuit henzelf komt. De mensen een ongedefinieerd hoofdcentrum zullen de inspiratie van een ander oppakken en channelen. Zo werkt gedefinieerd en ongedefinieerd samen.

Wil je meer weten over jouw gedefinieerde (en ongedefinieerde) centrums? Bestel dan hier jouw Human Design Report! Daar staan al jouw centrums in beschreven en hoe je deze energie kunt gebruiken in je dagelijks leven.