Wat zijn de poorten in Human Design? 

Poorten, of gates,  zijn de gekleurde staafjes in je chart. Ze kunnen rood of zwart zijn en elke gate heeft een nummer. Gate 1, gate 25, gate 61 ect. In totaal zijn er 64 verschillende poorten in de human design chart. Als je in je chart een gedefinieerde gate hebt, laat dat iets zien over je persoonlijkheid. De persoon die jij bent als het ware. Ik zie het als kleine talenten die jij kunt bezitten, als je ze tenminste op de juiste manier uitdraagt. 

Het zit zo, elke poort heeft een hoge en lage expressie. In Nederlandse taal: je kunt het op een positieve manier uiten, dan is het een talent. Of je kunt het op een minder fijne manier uiten, dan zal het een thema worden in je leven. 

Neem bijvoorbeeld poort 18, deze wordt ook wel de gate of judgment genoemd. In de hoge expressie kun je zien waar de fouten zitten en hoe je die kunt corrigeren. In de lage expressie is dit perfectionisme en het veroordelen van anderen en jezelf. 

Zo heeft elke poort een eigen betekenis en zeggen de poorten iets over hoe jij als persoon in elkaar zit. Het is ontzettend interessant om te ontdekken wat al deze poorten betekenen in jouw chart. Dit kan onwijs veel verklaren over jou als persoon. 


Meer weten?

Als je ├ęcht diep in jouw Human Design wilt duiken en wilt leren hoe je dit praktisch kan toepassen in je dagelijks leven, bestel dan hier jouw Human Design Report!

Wil je nog meer lezen over Human Design? Lees dan deze blog; de ultieme gids voor Human Design.  Hierin staat nog uitgebreider uitgelegd wat Human Design precies is, wat alle energietypes inhouden en wat hun strategie voor het leven is.