Wat is het wortel centrum in Human Design? 

Het wortel centrum bevindt zich onderin de chart. Het is het onderste vierkant. Dit centrum gaat over stress, vrijheid en adrenaline. Het is, net als het hoofd centrum, een drukpunt. Het centrum zorgt voor druk in de gehele chart. 

Als je het wortel centrum gedefinieerd hebt, zul je iemand zijn die goed om kan gaan met stress. Helemaal als je ook een channel hebt van het wortelcentrum naar het sacrale centrum. Diegene kunnen de druk van het wortelcentrum omzetten in actie. 

Als het ongedefinieerd is voel je een constante mate van druk. Een druk om vrij te zijn. Een druk om je to-do lijst af te hebben, zodat je straks ├ęcht klaar bent. Hierdoor kun je dingen gaan doen gewoon om het doen, om van die druk af te komen. Dat is iets wat veel mensen met een ongedefinieerd wortelcentrum doen.

Meer weten?

Als je ├ęcht diep in jouw unieke Human Design chart wil duiken en wil leren hoe je deze energie praktisch kan toepassen in je dagelijks leven, bestel dan hier jouw Human Design Report! In dit document lees je onder andere alles over jouw gedefinieerde en ongedefinieerde centrums + alle andere toffe info over jouw design.

Wil je nog meer lezen over Human Design? Lees dan deze blog; de ultieme gids voor Human Design.  Hierin staat nog uitgebreider uitgelegd wat Human Design precies is, wat de energietypes inhouden en de strategie die hierbij hoort.