Waarom is zelfvertrouwen de sleutel tot beter presenteren?

Jezelf presenteren is een belangrijke vaardigheid om goed te kunnen. Dit doe je namelijk niet alleen voor een groep in de ‘standaard’ opstelling. Je doet dit zoveel vaker. Bijvoorbeeld wanneer iemand vraagt wat jij doet in het dagelijks leven. Dan moet je in een paar minuten een mini pitch houden, als het ware.

Alleen waarom is zelfvertrouwen dan zo belangrijk bij het presenteren? Zoals het nu gaat lukt het mij ook.

Fijn als het nu al goed gaat, maar bedenk eens hoe het dan zal gaan als je nóg verder bent. Wanneer jij met zelfvertrouwen kan spreken, zullen mensen eerder onder de indruk zijn van wat jij verteld. Je komt dan namelijk over alsof je mega zeker bent van wat jij verteld. Ze zullen dit sneller aannemen als de waarheid. Het publiek zal minder afgeleid zijn. Een gespannen spreken is namelijk niet prettig om naar te luisteren. Hoe chill zou het zijn als jij iets verteld, het publiek écht naar jou luistert. Dit luisteren kan weer worden omgezet in supertoffe kansen en mogelijkheden.

Niet alleen de kansen en mogelijkheden zijn een groot voordeel als jij zelfverzekerd overkomt, ook in andere situaties. Wanneer jij met zelfvertrouwen voor een groep kan spreken, zul je dit meenemen in andere aspecten. Als jij voor een groep kunt staan, dan kun je ook in sociale situaties met zelfvertrouwen lopen. Want jij kan vol zelfvertrouwen voor een hele groep mensen staan, dan moet een kleinere groep mensen ook lukken!

Het zelfvertrouwen dat jij uitstraalt, zal overgaan op de mensen heen. Zij zullen ook in jou geloven, want jij gelooft immers ook in jezelf.

Zelfverzekerd overkomen tijdens een presentatie zal je verder brengen!

Wil je weten hóé jij zelfverzekerd kunt leren overkomen en ook worden?

Succesvol ondernemen zonder weerstand en frustratie?

Schrijf je nu in voor het gratis e-book ' In 3 stappen succesvol ondernemen met Human Design'

  • De oplossing voor online coaches en dienstverleners die voelen dat ze wat te doen hebben op aarde
  • Licht, easy en succesvol ondernemen op een manier die bij jou past
  • Dagelijks wakker worden met enorme zin voor de nieuwe dag
  • Creëer een winstgevende business zonder frustratie of uitputting