Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Waarom is zelfvertrouwen de sleutel tot beter presenteren?

Jezelf presenteren is een belangrijke vaardigheid om goed te kunnen. Dit doe je namelijk niet alleen voor een groep in de ‘standaard’ opstelling. Je doet dit zoveel vaker. Bijvoorbeeld wanneer iemand vraagt wat jij doet in het dagelijks leven. Dan moet je in een paar minuten een mini pitch houden, als het ware.

Alleen waarom is zelfvertrouwen dan zo belangrijk bij het presenteren? Zoals het nu gaat lukt het mij ook.

Fijn als het nu al goed gaat, maar bedenk eens hoe het dan zal gaan als je nóg verder bent. Wanneer jij met zelfvertrouwen kan spreken, zullen mensen eerder onder de indruk zijn van wat jij verteld. Je komt dan namelijk over alsof je mega zeker bent van wat jij verteld. Ze zullen dit sneller aannemen als de waarheid. Het publiek zal minder afgeleid zijn. Een gespannen spreken is namelijk niet prettig om naar te luisteren. Hoe chill zou het zijn als jij iets verteld, het publiek écht naar jou luistert. Dit luisteren kan weer worden omgezet in supertoffe kansen en mogelijkheden.

Niet alleen de kansen en mogelijkheden zijn een groot voordeel als jij zelfverzekerd overkomt, ook in andere situaties. Wanneer jij met zelfvertrouwen voor een groep kan spreken, zul je dit meenemen in andere aspecten. Als jij voor een groep kunt staan, dan kun je ook in sociale situaties met zelfvertrouwen lopen. Want jij kan vol zelfvertrouwen voor een hele groep mensen staan, dan moet een kleinere groep mensen ook lukken!

Het zelfvertrouwen dat jij uitstraalt, zal overgaan op de mensen heen. Zij zullen ook in jou geloven, want jij gelooft immers ook in jezelf.

Zelfverzekerd overkomen tijdens een presentatie zal je verder brengen!

Wil je weten hóé jij zelfverzekerd kunt leren overkomen en ook worden?

lees onze nieuwste blogs

Wil je nou diep in jouw eigen Human Design chart duiken?

Dan kan je nu jouw Human Design Report bestellen! Dit is een digitaal document van 40-100 pagina’s (afhankelijk van jouw Human Design) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Zodat je een heel report hebt waarin je altijd alles wat je nodig hebt terug kunt vinden. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.